Euro
Pretraga
Povratak na sve postove na blogu

Zašto responzivni dizajn mora biti prioritet za vašu e trgovinu

Zašto responzivni dizajn mora biti prioritet za vašu e trgovinu

Kada vaši kupci posjete vašu internetsku trgovinu, što mislite da danas koriste kao primarni uređaj? Većina ljudi ili koristi pametni telefon, tablet ili neku vrstu mobilnog uređaja kako bi išli na web. Uz sve veći broj mobilnih uređaja, postalo je vrlo važno imati web stranicu s responzivnim dizajnom koja radi na istoj stvari na više platformi/uređaja.

Porast broja mobilnih uređaja

U prošlosti je jedini način pristupa web stranici bila radna površina računala. S porastom broja mobilnih telefona, web programeri su u početku počeli razvijati mobilne web stranice. No, znate li da više nije dovoljno imati samo određenu mobilnu web stranicu? Postoji ogroman porast u korištenju više mobilnih uređaja; web stranicu treba optimizirati za pametne telefone, tablete, stolna računala, preglednike za igračke konzole i televizore s velikim ekranom itd.

Razumijevanje responzivnog dizajna

Prije rasprave  o prednostima internetske trgovine s responzivnim dizajnom; potrebno je da razumijemo"Što je responzivni dizajn"? Responzivni web dizajn jednostavno je dizajn web stranice koja mijenja svoj izgled prema različitim veličinama zaslona kako bi se sadržaj pravilno uklopio kada je riječ o stolnom računalu, pametnim telefonima, tabletima i drugim mobilnim uređajima. U ovoj definiciji ovdje postoji ključna riječ "ispravno" - U ovom kontekstu, pod "ispravno", znači dosljedan. Dok rade na responzivnom dizajnu, web programeri moraju osigurati da korisničko iskustvo web stranice ostane dosljedno na svim uređajima, bez obzira na veličinu zaslona.

Google voli responzivni dizajn = bolji SEO za vašu poslovnu web stranicu

Google toplo preporučuje responzivni dizajn kako bi ciljao vaše mobilne korisnike. Google tvrdi da će web stranice koje nude bolje korisničko iskustvo s kvalitetnim sadržajem i dosljednim korisničkim iskustvom na više uređaja, imati prednost u rangiranju rezultata pretraživanja. Dakle, ako Google preporučuje vlasnicima web stranica da podržavaju responzivni dizajn, onda kao vlasnik tvrtke svakako biste trebali poslušati ovaj savjet ako želite da vaši kupci mogu lako pronaći vašu internetsku trgovinu na webu.

Još jedna prednost podržavanja responzivnog dizajna je da imate jedan URL za svoju poslovnu web stranicu. Nema potrebe podržavati dva različita URL-a vaše web stranice kao što su: “www.Domain.com” i “m.Domain.com”. Zasebne mobilne web stranice obično ne dobivaju bolji rang na tražilicama jer Googlebot korisnički agent mora više puta indeksirati vašu stranicu s različitim korisničkim agentima kako bi dohvatio sadržaj. No, ako vaša web stranica podržava responzivni dizajn, Googlebot korisnički agent treba samo jednom indeksirati vaše stranice što poboljšava učinkovitost indeksiranja što neizravno pomaže Googleu da indeksira više sadržaja web-mjesta i održava ga živim većinu vremena.

Responzivni dizajn pruža bolje korisničko iskustvo = sretan korisnik!!!

Responzivni dizajn pruža bolje korisničko iskustvo i to svakako može pomoći vašem poslovanju da raste. Uzmimo primjer stranice koja ne podržava responzivni dizajn. Što mislite da će korisnik raditi dok pregledava ovu web stranicu? Pa, odgovor je prilično jednostavan, ali može biti neugodan za mnoge korisnike: pomicanje, zumiranje, rastezanje i smanjivanje slika ili teksta.

Responzivni dizajn rješava ovaj problem jer se sadržaj web stranice automatski prilagođava veličini zaslona što korisniku čini daleko praktičnijim pregledavanje vaše web stranice na bilo kojem uređaju.

U današnjem poslovnom svijetu, ako kupac dođe na vašu web stranicu i ne može pronaći željeni proizvod, velika je šansa da će kupac napustiti vašu stranicu i otići na neku drugu web stranicu. No, ako je kupac imao pozitivno iskustvo kupnje na vašoj web stranici, vjerojatno će kupac sljedeći put kupiti vaš proizvod ili uslugu.

Neke zanimljive činjenice

 • 75% Amerikanaca priznaje da nosi mobitel u kupaonicu
 • 40% kupaca konzultira 3 ili više trgovina (često tijekom kupovine) prije kupnje
 • 4 od 5 potrošača koriste pametne telefone za kupovinu
 • Predviđa se da će do 2025 mobilni uređaji u potpunosti zamijeniti stolna računala ( izuzev profesionalnih poslovnih osoba)
 • 70% mobilnih pretraživanja dovodi do online akcije u roku od sat vremena
 • 78% trgovaca je investiralo u mobilne telefone ove godine

Kako potrošači koriste mobilne uređaje za pristup webu?

 • 99,5% pristupa sadržaju/informacijama
 • 63,1% pristupa internetu
 • 62,1% provjerava e-poštu
 • 49,2% sluša glazbu
 • 46% igra igrice
 • 41,7% preuzima i koristi aplikacije
 • 15% kupuje
 • 15% čita knjigu

Look2ALL  nudi responzivni dizajn koji radi na bilo kojem mobilnom uređaju, bez potrebe za dodatnim razvojem ili dodacima, bez obzira na vrstu uređaja. Aplikacija pruža uvjerljivu, značajkama bogatu i grafički ugodan prodajni izlog  te  pruža sredstvo trgovcima da odmah isporuče relevantne ponude, promocije i proizvode kako bi povećali prodaju i potaknuli poslovanje na svim kanalima, bez obzira na to uređaj koji potrošači koriste.

 

Komentari
Napišite komentar Zatvorite obrazac za komentare